Als je in WordPress bij ‘Gereedschap – Sitediagnose’ ziet staan dat je ‘Persistent object caching’ aan moet zetten, kun je het volgende overwegen.
Foto door Pixabay: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/hout-koffie-kop-kopje-265667/
WordPress nodig? Bekijk hier een naadloze oplossing voor het hosten van je eigen WordPress website.
In WordPress kun je persistent object caching inschakelen door gebruik te maken van een caching-plugin zoals “Redis Object Cache”, “Memcached”, of “WP Super Cache”. Hier is een algemeen stappenplan om persistent object caching in te schakelen:
Kies een caching-plugin
Zoek en installeer een caching-plugin die ondersteuning biedt voor persistent object caching. Populaire plugins zoals Redis Object Cache, Memcached of WP Super Cache zijn goede keuzes.
Installeer de plugin
Ga naar het “Plugins” gedeelte van je WordPress-beheerdersdashboard en zoek naar de caching-plugin die je hebt gekozen. Installeer en activeer de plugin.
Configureer de plugin
Nadat de plugin is geactiveerd, ga naar de instellingenpagina van de plugin (meestal te vinden onder “Settings” of “Performance” in het WordPress-dashboard) en configureer de plugin volgens je wensen. Dit omvat meestal het instellen van de juiste cache-methode en het configureren van de verbinding met de object cache-server (bijv. Redis of Memcached).
Test je cashing-configuratie
Nadat je de caching-plugin hebt geconfigureerd, is het een goed idee om je website te testen om te controleren of alles goed werkt. Controleer of object caching correct is ingeschakeld en of je website nog steeds goed functioneert.
Optimaliseer je configuratie
Als alles goed werkt, kun je overwegen om de caching-configuratie verder te optimaliseren om de prestaties van je website te verbeteren. Dit kan het finetunen van cache-instellingen en het implementeren van andere optimalisaties omvatten.
Door persistent object caching in te schakelen, kun je de laadtijd van je WordPress-site verbeteren en de algehele prestaties optimaliseren door veelgebruikte databasequery’s en andere objecten in het geheugen op te slaan, waardoor ze sneller kunnen worden opgehaald.