ETF en crypto

Een ETF (Exchange Traded Fund) is een beleggingsfonds dat net als aandelen op de beurs verhandeld wordt. Het fonds volgt de prestaties van een specifieke index, sector, grondstof of andere groep van activa. Dit betekent dat wanneer je een ETF koopt, je indirect investeert in alle onderliggende activa van dat fonds. ETFs bieden voordelen zoals diversificatie, lagere kosten in vergelijking met actief beheerde fondsen, en gemakkelijke verhandelbaarheid omdat ze gedurende de handelsdag net als aandelen gekocht en verkocht kunnen worden.

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, worden gezien als een hedge tegen inflatie, onder andere omdat ze een vast aanbod hebben. Lees meer over de Bitcoin halving.

Veilig Bitcoin en Crypto kopen doe je hier.Een goeie en goedkope hardware-wallet koop je hier.

Waarom zou je een ETF in Crypto willen?

Diversificatie: Een crypto ETF stelt je in staat om te investeren in een mandje van verschillende cryptocurrencies in plaats van één enkele munt. Dit vermindert het risico, omdat de prestaties van je investering niet volledig afhankelijk zijn van één specifieke crypto.

Gemak: In plaats van meerdere crypto-activa afzonderlijk te moeten kopen en beheren, kun je met een enkele transactie blootstelling krijgen aan een breed scala van digitale valuta. Dit maakt het investeringsproces eenvoudiger en minder tijdrovend.

Kosten: ETFs hebben meestal lagere transactiekosten in vergelijking met het individueel kopen van verschillende cryptocurrencies. Dit maakt het een kostenefficiënte manier om in de cryptomarkt te investeren.

Toegankelijkheid: Crypto ETFs zijn verhandelbaar op reguliere beurzen, waardoor je geen aparte crypto-exchanges hoeft te gebruiken. Dit betekent dat je kunt profiteren van de groei van de cryptomarkt zonder een crypto wallet nodig te hebben of je zorgen te maken over de beveiliging van je digitale activa.

Regulatie: ETFs zijn vaak beter gereguleerd dan de losse cryptomarkten. Dit biedt een extra laag van veiligheid en vertrouwen, vooral voor traditionele beleggers die misschien huiverig zijn om direct in de vaak ongereguleerde wereld van cryptocurrencies te stappen.